Landelijke werkgroepen kerkelijke contacten
Nederland Ė Hongarije   en   Nederland Ė RoemeniŽ

welkom   |   werkgroep   |   gemeentecontacten   |   ontmoetingsdag  |   liederen   |   archief   |   home

Nieuwsbrief 1 november 2015

Brief van Istvan en Eva uit Sarmasag Mina

Deze zomer was vol gebeurtenissen in onze kerkgemeenschap. Voor onze jeugd werden twee kampen georganiseerd. Eťn in de bergen, waar zij de mooiste plekjes, watervallen en bergtoppen bezochten en de andere in Sinteu. Daar vindt elk jaar het jeugdzomerkamp plaats met 170 jongeren uit het hele district. Begin september organiseerden we een dagtrip voor de kleine diaspora Karasztelek.
Tijdens deze dag bezochten we Alesd. In deze stad bevind zich het weeshuis. De mensen uit Karasztelek wilden de weeskinderen graag bezoeken en helpen nu met cadeaus en geld. Van nu af aan helpt niet alleen onze kerkgemeente de weeskinderen, maar ook de diaspora Karasztelek.
Begin oktober beleefden 100 mensen uit onze kerk een prachtige dag in Sinteu. We zongen liederen, speelden en aten samen te midden in een prachtige natuur. Velen vertelden dat ze zich die dag weer even kind voelden. Wij zijn God zeer dankbaar dat we al deze dingen konden doen.

Helaas is dit voorjaar de zadenactie mislukt vanwege het slechte weer. Sommige groenten hebben het overleefd, maar we hebben lang niet zo veel als vorig jaar.
We zijn blij met de winterhout actie. Deze actie werkt echt.
Hartelijk dank dat u dit mogelijk maakt voor onze arme mensen.

Groeten aan de gehele kerk. Wij bidden voor u allen.
Namens de kerkgemeente Sarmasag Mina,
Eva en Istvan LuczaWinterhout actie voor Sarmasag Mina


Op de zondagen 8 en 15 november kunt u zowel in Hellendoorn als in de Kruidenwijk weer deelnemen aan de winterhout actie. Op dankdag 4 november staan wij na de dienst in de Leerkamer.
In RoemeniŽ kan het 's winters met gemak 20 graden vriezen. Voor Ä 5,- kunt u al een arm gezin de winter door helpen.
We hopen dat we na het mislukken van de zadenactie de allerarmsten een warme winter kunnen bezorgen en voldoende hout om te kunnen koken.