Landelijke Werkgroep Gemeentecontacten
Nederland - Duitsland

home  |  informatie  |  gemeentencontacten  |  ontmoetingsdag  |  Kirchentag  |  Eur. Bibeldialoge  |  links  |  archief  |  contact

Welkom op de website van de LWG
Nederland - Duitsland


"Contacten op het grondvlak tussen gemeenteleden zijn van grote betekenis voor de kerk en de oecumenische verbondenheid.
Ze zijn een aanvulling op en een noodzakelijk vervolg op de oecumenische contacten van kerkleiders en deskundigen."

(citaat Herman Korteweg 1979/1990)


Gemeentecontact met een kerkelijke gemeente in Duitsland is verrijkend voor beide gemeentes!


Hebt u een gemeentecontact en hebt u daarbij vragen of opmerkingen? De Landelijke Werkgroep Gemeentecontacten wil u graag helpen. Verstuur een bericht naar het secretariaat!
Adres secretariaat: Mw. Joke Brederveld, tel. 0591 222 159, e-mail: lwgdlsecretariaat@gmail.com
MAIL:

Onderwerp: Nieuwsbrief Waarderende gemeenteopbouw december 2017

Beste geïnteresseerde in Waarderende gemeenteopbouw,

Hierbij ontvangt u - in de bijlage - namens de Stichting Waarderende Gemeenteopbouw een nieuwsbrief met enkele actuele ontwikkelingen en wetenswaardigheden vanuit het bestuur van de stichting.

Uit de nieuwsbrief blijkt dat het boek van Jan Hendriks - Goede wijn, waarderende gemeenteopbouw - uiteindelijk dan toch in het Duits is verschenen.

Wanneer u uw ervaringen met Waarderende gemeenteopbouw wilt delen via de website: wij ruimen er graag een plekje voor in!

met waarderende groet, en goede jaarwisseling en een mooi 2018 gewenst,
mede namens Nico Belo, vz Stichting Waarderende Gemeenteopbouw
Leen van Doorn, webredacteur www.waarderendegemeenteopbouw.nl (klik hier),
tel. 026 3333854; mobiel 06 52400099
Duitse uitgave van GOEDE WIJN: Vertrauensvolle Gemeinde

In november 2017 is de Duitse vertaling van GOEDE WIJN uitgekomen.
De vertaling heeft Martin Prang uit Essen voor zijn rekening genomen, en het persoonlijke voorwoord is geschreven door Jens Haasen, beide goede vrienden van Jan en Alice Hendriks.
Het boek kan dan ook worden gezien als een vriendenproject, dat is opgedragen aan Alice.

Omdat ook de boeken van Jan Hendriks over de gemeente als herberg in het Duits zijn vertaald, lijkt deze vertaling een logisch vervolg daarop, maar dat is niet per sé het geval geweest.
Het was met name de succesvolle toepassing van het gedachtengoed van de waarderende gemeenteopbouw die zoveel enthousiasme opriep, dat de vertaler besloot om - in nauw overleg met de schrijver - het hele boek te vertalen en waar gewenst aan te passen voor de Duitse situatie.
Met medewerking van uitgeverij Kok is het inmiddels door de theologische uitgeverij Hartmut Spenner in Duitsland uitgebracht.

Hier vindt u een samenvatting en inhoudsopgave.

Vertrauensvolle Gemeinde. Wertschätzender Gemeindeaufbau: positiv und inspirierend. Vom Autor verbesserte und ergänzte Übersetzung aus dem Niederländischen von Martin Prang. 2017. 169 S., Kt. 19,80 EUR ISBN 978-3-89991-191-6
Het boek kan ook direct bij de uitgeverij besteld worden.